Prezentare spital

Spitalul de Îngrijiri Medicale Paliative Ilisesti, prin modul de organizare, prin structura sa şi prin serviciile specializate pe care le oferă, vine în întâmpinarea nevoilor complexe medicale, sociale şi psihologice ale bolnavilor incurabili adulţi, aflaţi în stadii avansate sau terminale de evoluţie a bolii. Serviciile medicale (controlul durerii şi a simptomelor specifice bolii şi stadiului respectiv) sunt asigurate de o echipă multidisciplinară – specializată în îngrijiri medicale paliative – formată din medici specialist/primari, preot, asistente medicale, infirmiere, îngrijitoare voluntari. Fie că vorbim despre îngrijiri paliative, recuperare medicală ortopedie sau recuperare medicala neurologie, la Spitalul de Îngrijiri Paliative Ilisesti pacienții vor avea parte de cele mai bune tratamente, de cel mai bun personal medical, dar cel mai important, un tratament uman, înțelegere și cineva mereu alături să-i asculte

Spitalul nostru se găseste în inima Bucovinei, într-un mediu foarte liniștit, plin de verdeață, în mijlocul naturii, înconjurat de pădure, toate acestea oferind un tratament rezidențial pacienților nostrii. Accesul la curtea interioară situată în imediata vecinătate a pădurii, sala de interacţiuni, sala de kinetoterapie, precum şi la cabinetele de consultaţii sau consiliere psihologică, oferă acestora un echilibru emoțional făcându-i să se simtă ca într-o familie

Structura spitalului

Structurat pe două nivele (parter si etaj) spitalul dispune de 48 de paturi pentru spitalizare continuă.

Pacienții nostrii pot beneficia de servicii medicale cu internare continuă în secțiile de recuperare medicală neurologică, recuperare medicală ortopedie-traumatologie si îngrijiri paliative.
Spitalul dispune de bucătărie proprie, sală multifuncționala si diferite spatii de relaxare amplasate atât în interiorul cât si în exteriorul clădirii.Pacienții pot servi masa în cadrul locului amenajat sau la pat cu ajutor din partea personalului nostru, în funcție de dispoziția acestora si de gradul lor de mobilitate.

Pacienții sunt cazați în saloane tip rezerve cu două sau trei paturi. Fiecare salon dispune de un confort deosebit fiind prevăzut cu paturi acționate electric, cu televizor HD, acces la internet si grup sanitar propriu. Astfel, datorită condițiilor oferite cu tot ce este necesar, pacienții noștri pot să se simtă ca într-o vacanță, având tot confortul ridicat la nivel de răsfăț.

Deasemenea, spitalul nostru dispune de  ambulanță autorizată pentru transportul pacienților atât pentru internare cât si pentru externare.

Spitalul de Îngrijiri Paliative Ilisesti este amplasat într-un cadru natural ozonat si armonios care permite pacienților să-si petreaca o mare parte din timp în aer liber indiferent că vorbim de activități terapeutice, programe de recuperare sau pur si simplu de o plimbare prin pădure.

Concept terapeutic

Serviciile medicale pentru Îngrijiri Paliative, Recuperare Medicală Ortopedie- Traumatologie si Recuperare Medicală Neurologie sunt oferite de către echipa medicală multidisciplinară, întelegătoare și mereu aproape de pacient. Aceasta propune pacienților obiective personalizate de recuperare, aplică si dezvoltă scheme de tratament care să răspundă nevoilor fizice si psihice ale fiecarui pacient în parte. Prin urmare , toate resursele noastre vor fi centrate pe nevoile individuale ale fiecarui pacient, tinând cont atat de aspectele fizice cât si de implicațiile psihiatrice si psihologice impuse de lupta dusă de pacient cu boala sa.

Obiectivul echipei  multidisciplinare este de a oferi pacienților sanse reale de recuperare si reintegrare cât mai rapida în familie si societate, iar cei aflați în covalescența au parte de o recuperare  eficientă, datorită abordării holistice a problemelor medicale. Abordare holistică practic integrează mijloace de tratament si recuperare pentru trup , minte si suflet.

 Echipa noastră medicală  dedicată nevoilor pacienților nostrii este formata din specialisti colaboratori în recuperare medicala si ingrijiri paliative, cardiologie, neurologie, psihiatrie.

 Deasemenea în spital isi desfasoară activitatea medici specialisti colaboratori în diabet si boli de nutritie, medicina interna, gastroenterologie, endocrinologie, si reumatologie care asigură suportul medical atunci când este solicitat, deaceea ne mândrim cu oferirea de servicii medicale 24 de ore din 24 și 7 zile din 7.

Oferim tot ce e mai bun pacienților

Avem datoria morală de a oferi tot ce e mai bun părinților noștri, căci, fără sacrificiile lor, nu am fi fost astăzi ceea ce suntem. Finalul drumului lor trebuie să fie lin, fără suferințe, fără dureri, vegheat cu blândețe și înțelegere pentru problemele pe care le au. Sunt valorile noastre călăuzitoare.